Wetgeving heldere en eenvoudige taal

Zo doen wij dat

HSE Compliance – made easy: dat is wat we nastreven bij Lexerta. Elke afdeling draagt op haar eigen manier bij. Vanuit productontwikkeling zorgen we voor slimme functies in tools zoals Pharius, RiskReporter en compliance-diensten. Onze relatiemanagers en serviceafdeling assisteren klanten bij training, het interpreteren van wetten en voorschriften, het bijhouden van compliance-registers en het bieden van verschillende vormen van ondersteuning. Ons team zorgt ervoor dat klanten snel de essentie van wetten en voorschriften begrijpen (de ‘kern van de eis’). Mara, onze contentspecialist en -adviseur, legt graag uit hoe we vaak complexe wetgeving omzetten in heldere en eenvoudige taal.

Hoe wordt de kern van de eis afgeleid uit wetgeving?

Mara: “Om de kern van de eis te creëren, beginnen we met een analyse van de wetgeving die het meest wordt gebruikt in de omgeving van onze gebruikers. Daarnaast schrijven we een kern van de eis voor nieuwe wetgeving die aan onze gebruikers wordt voorgesteld. Op deze manier weet elke gebruiker snel waar het over gaat en of ze deze wet in hun registers moeten opnemen. Het gebruik van kunstmatige intelligentie om de tekst te analyseren heeft het proces van het schrijven van de kern van de eis veel eenvoudiger gemaakt. Na grondige controle wordt de tekst gepubliceerd.

Ons doel is om voor de meeste teksten een kern van de eis te verstrekken, hoewel we dat tot nu toe nog niet volledig hebben bereikt. We nodigen onze gebruikers ook voortdurend uit om contact met ons op te nemen als ze suggesties voor verbetering hebben of als er een registerregel is waarvoor we nog geen kern van de eis hebben verstrekt.”

“Het is inderdaad een aanzienlijke taak om het te implementeren en actueel te houden. Maar wanneer je hoort hoezeer dit het leven van onze klanten vergemakkelijkt door hen aanzienlijke tijdwinst te bieden, wordt het waarom achter deze inspanning meteen duidelijk.”

Foto van beeldschermen met Pharius applicatie

Bijhouden van wetgeving

Het bijhouden van wetgeving is een aanzienlijke taak, zeker als je bedenkt dat er wekelijks tientallen wijzigingen in wetten en voorschriften worden doorgevoerd. Het is duidelijk dat we regelmatig de Kern van de Eis moeten herzien, of op zijn minst heroverwegen.

Heb je nog geen Pharius abonnement?

Werk jij niet met Pharius maar wil je wel een online compliance tool? Neem vrijblijvend contact met ons op en probeer Pharius 30 dagen gratis.

Meer informatie

Benieuwd wat Pharius kan betekenen bij jouw audit of ISO certificering? Neem dan contact op met Thierry. Hij staat je graag te woord.

Thierry de Vos

Thierry de Vos

Business Unit Manager Lexerta België