Pharius blijft zich ontwikkelen

Samen maken we Pharius nog sterker en slimmer.

Pharius zal zich blijvend verbeteren. Periodiek voeren wij releases door waarmee we deze technische ontwikkelingen en verbeteringen toevoegen aan Pharius. Het gaat hierbij om verbeteringen van bestaande functionaliteiten, ‘bug-fixes’ en geheel nieuwe functionaliteiten die Pharius nog beter maakt voor onze klanten.

In een roadmap zetten we de nieuwe functionaliteiten en geplande verbeteringen uiteen. Het geeft een beeld waar we met Pharius naartoe willen. Het lanceren van functionaliteiten gebeurd pas na uitgebreide tests en wanneer ze nagenoeg perfect werken. Om die reden is het erg lastig om aan te kunnen geven wanneer welke functionaliteit kan worden gelanceerd. Alsnog proberen we hier, onder voorbehoud, een grove schatting voor te geven. Aan onderstaand overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Omschrijving
Verwachte lancering
RiskReporter
Een nieuwe app binnen de Pharius familie. Meldingen maken van risico’s in je organisatie was nog nooit zo makkelijk. Download de app, maak een foto van een risico en stuur hem eenvoudig naar de persoon die hiervoor verantwoordelijk is.

Applicatietaal in het Engels
Engelse collega’s op kantoor? Over niet al te lange tijd kunnen zij Pharius in het Engels gebruiken!

Single Sign on (Azure AD) – inloggen met je MS account
We hebben het mogelijk gemaakt om Pharius te koppelen aan je Microsoft account. Dit maakt het inloggen nog eenvoudiger. Hiermee kan direct vanuit je Microsoft omgeving worden doorgeklikt naar Pharius. Handig en veilig.

Compliancestatus – fase 2
Met de release van compliancestatus heeft een organisatie inzichtelijk hoe compliant ze is. In fase 2…. Binnen thema’s (voorheen borgingen) kan dan worden aangegeven hoe compliant een organisatie is aan de heersende wet- en regelgeving. Dit kan in één keer voor een heel thema, maar het is ook mogelijk dit per registerregel in te stellen.

Module Auditmanager
Met deze audittool kunt u aan de hand van checkvragen een audit goed voorbereiden. Zo weet u zeker dat u klaar bent voor een echte audit.

Omgevingswet tool  NL
Een van de grootste wijzigingen in wet- en regelgeving komt nu dan echt dichtbij. De omgevingswet en gerelateerde wetten treden, naar verwachting, op 1 juli 2022 in werking. In Pharius zijn we er klaar voor. Door middel van een speciaal hiervoor ontwikkelde tool helpen wij klanten in hun registers de transitie te maken van alle wetten naar de nieuwe wetgeving in de omgevingswet!
Q2 2023
Module Checkvragen
In de databases van Pharius zijn de auditvragen gekoppeld aan de wetgeving. Deze auditvragen verduidelijken wat in de wetgeving (met verwijzing naar het betrokken artikel) wordt voorgeschreven. Bijvoorbeeld “de organisatie heeft een veiligheidsbeheersplan opgesteld” en “de afstand tussen de opslagplaats en de grens van het perceel bedraagt ten minste 50 meter”.
Q4 2022
Logging
We gaan op allerlei plekken in Pharius vastleggen wat er heeft plaatsgevonden. Wie heeft bijvoorbeeld voor het laatst het register aangepast? Wanneer is een taak afgerond? En wie heeft de impactanalyse van een wijziging geschreven? We loggen het in Pharius en maken het inzichtelijk.
Q2 2023
Verwijderen en archiveren
We gaan mogelijk maken om in Pharius meer te verwijderen en te archiveren. Dit sluit naadloos aan op de uitbreiding van ons rechtenstructuur en geeft veel meer flexibiliteit in onderhoud en beheer van de applicatie.
Q3 2023
Module Rapportage & Dashboards
Van een algemeen dashboard nu, groeien we in een jaar tijd naar verschillende specifieke dashboards die worden meegeleverd bij de verschillende modules. Interactieve rapportages geven u een helder en eenduidig overzicht van uw register en uw compliance. Overkoepelend of in detail, zoals u het wenst. Goed te gebruiken bij een audit of bij onderbouwing naar de directie.

Gebruikersrechten – uitbreiding
Er zijn vele nieuwe ontwikkelingen en uitbreidingen. Telkens zal er moeten worden beoordeeld, wie daarvan gebruik mag maken en hoe. De uitbreiding van de rechtenstructuur is dus in een continue ontwikkeling.
Q1-Q4 2022
Online helpfunctie
De vele nieuwe ontwikkelingen en andere abonnementsvormen hebben ertoe bijgedragen dat we onze helpdesk gaan herzien. Overzichtelijker, toegankelijker en gebruiksvriendelijker.
Q4 2022
Applicatietaal in het Frans
Pharius is binnenkort beschikbaar op de Belgische markt. Daarom zorgen we dat Pharius ook beschikbaar komt in het Frans.

Gebruikersrechten uitbreiding
Organisaties hebben meerdere locaties die hun eigen compliance beheren in Pharius. Handig als je alleen het register van je eigen locatie ziet, en niet die van andere locaties. Binnenkort is het instelbaar voor gebruikers om een register te zien, bewerken, te exporteren, wijzigingen af te handelen en te beheren.

RiskReporter – Pharius koppeling
De app RiskReporter is te gebruiken als losstaande app. Binnenkort is het mogelijk om meldingen van risico’s in Pharius te ontvangen, hier taken aan te koppelen en een melding op te volgen. Heb je de melding afgerond? Dan krijgt de melder in de RiskReporter hier een terugkoppeling van.

Pharius – senTRAL koppeling
Binnenkort is het mogelijk om registers te maken met Belgische wet- en regelgeving. Door een unieke samenwerking met senTRAL van Wolters Kluwer België is het mogelijk om in Pharius register te maken en compliancy te beheren voor Belgische organisaties.

Normen
Beschikbaarheid van normen in de Databank geeft de mogelijkheid om relevante normen op te nemen in het register.

Exporteren
Uw register exporteren naar Excel? Dat kan handig zijn.

Beoordelen relevante wijzigingen
Bij het afhandelen van voor u relevante wijzigingen kunt u ook direct een vakgebied selecteren.

Taakbeheer
Diverse verbeteringen in het aanmaken en afhandelen van taken (taken kopiëren, taken overdragen van niet actieve gebruikers en meer).

Filteropties
Diverse verbeteringen in de filterfunctie in het register (meervoudige filters, joker-tekens in filters).

Rapportagefunctie
Rapportages kunnen genereren (print en download) van wijzigingen in wet- en regelgeving.

Gebruikersbeheer
Maak zelf gebruikers aan, zet ze tijdelijk op non actief of verwijder ze. Gebruikersbeheer is een onderdeel van het in november te lanceren Rechtenstructuur.

Rechtenstructuur
Op basis van rollen en rechten bepalen wie wat mag en kan in Pharius.

Voedselveiligheid
Inrichten separate databank met wet- en regelgeving op het gebied van Voedselveiligheid.

Feedback

We voegen in Pharius graag functionaliteiten toe waar gebruikers écht op zitten te wachten. Het ontvangen van feedback is daarin essentieel. We zullen in Pharius daarom periodiek vragen om uw feedback te geven. Een paar minuten van uw tijd, kan een groot verschil maken in de toekomstige ontwikkelingen van Pharius, uw gebruiksgemak dus!

Heeft u feedback of ideeën die u graag nu al kenbaar wil maken, dan waarderen we dat uiteraard zeer. Laat het ons weten via ons contactformulier of neem contact met ons op via 085-0430 130.

Blijf op de hoogte

Periodiek brengt Pharius nieuwe plannen, ontwikkelingen, tips en interessante weetjes via de nieuwsbrief aan klanten en geïnteresseerden. Ook op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Pharius. Of volg ons op LinkedIn.

Weten wat er allemaal nog meer ontwikkeld is?

Bij nieuwe releases horen ook release notes. Hierin geven we aan welke nieuwe ontwikkelingen en belangrijke verbeteringen zijn uitgebracht op een bepaalde datum.

Meer lezen over de releasenotes kan op onze release notes pagina.