Pharius voor de chemische sector

Als verantwoordelijke voor arbeidsomstandigheden, milieu en veiligheid, wil je snel inzicht in de compliancestatus van jouw organisatie. Pharius is dé online compliance tool voor QHSE professionals in de chemische sector. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze compliance tool, ingericht voor je branche? Lees dan verder!

Waarom kiezen voor een online compliance tool?

Als QHSE professional heb je vaak te maken met wet- en regelgeving die complex is en vaak wijzigt. Het is daardoor vaak lastig om het overzicht te houden. Zeker in de chemische branche, waar gewerkt wordt met specifieke installaties en processen. Ook spelen in deze branche controles en toezicht een belangrijke rol.

Met de compliance tool van Pharius hou je overzicht en blijf je voldoen aan relevante wetten en regelgeving. Daarnaast bespaart het je tijd. Jij hoeft namelijk niet meer zelf alle wijzigingen in wetgeving op te zoeken.

 • Gebruiksvriendelijk
 • Overzichtelijk
 • Betrouwbaar

 Ga direct aan de slag met de speciaal ingerichte omgeving voor de chemische branche

Een centrale plek voor alle wet- en regelgevingen

Pharius is een eenvoudige online applicatie. Onze registers geven jou overzicht in specifieke pagina’s die voor je belangrijk zijn, zoals Lucht, Bodem, Water en Energie. Voeg ook bedrijfseigen documenten of lokale vergunningen toe en creëer eenvoudig één centrale plek voor alle relevante wet- en regelgeving.

Zoek je ondersteuning voor een (onbemande) QHSE-afdeling? Ook dan komt Pharius goed van pas. Pharius geeft je inzichten over het verdelen van de verantwoordelijkheid binnen jouw organisatie. Dit bespaart tijd én creëert bewustzijn in de gehele organisatie. Een veiligheidscultuur is tenslotte een kwestie van samenwerken: een taak van de hele organisatie.

Maatwerk voor jouw behoeftes

In de chemische branche heb je als QHSE professional behoefte aan maatwerk. Daarom biedt Pharius de mogelijkheid om gebruik te maken van de kennis van onze partners. Daarmee ben je altijd aantoonbaar compliant aan arbo & veiligheid, milieu en voedselveiligheid binnen de chemische branche. Onze tool kun je afstemmen op jouw situatie door te kiezen voor:

Pharius Arbo & Milieu Register

Het Pharius Arbo & Milieu Register voorziet je in de behoefte om verplichtingen in het wettelijk kader vast te stellen. Ook ontvang je wijzigingen op een presenteerblaadje en kun je hier direct op anticiperen.

Plan een vrijblijvende kennismaking

Chemische branche: specifieke thema’s

De online compliance tool van Pharius is ingericht op specifieke thema’s die voor de chemische branche van toepassing zijn. Denk aan wetten- en regelgeving voor:

 • Lucht, Bodem, Water en Energie (van vloeistofdichte vloeren tot ISO14001 boven ISO45001,
  de Energieprestatieladder, aan- en afvoer van water, heeft je organisatie de juiste filters, etc.).
 • (vervoer en opslag van) Gevaarlijke stoffen;
 • Arbeidsmiddelen m.b.t. gevaarlijke stoffen;
 • Calamiteitenwetgeving, zoals gevaarlijke situaties (werken in warmte en op hoogte, 24 uursbedrijven, nachtarbeid), transport, explosieveiligheid, de uitstoot van gevaarlijke gassen en het lozen van afvalwater (koelwater).

Uitbreidingen van de tool

De compliance tool van Pharius kun je uitbreiden met:

 • Pharius Compliancemanger: maakt het aantoonbaar hoe en in welke mate je voldoet aan wettelijke verplichtingen;
 • Pharius Taakmanager: maakt het mogelijk om samen met collega’s te werken aan het voldoen aan de verplichtingen;
 • Pharius Risicomanager: Beheert én beheerst risicomeldingen om arbeids-/milieuongevallen te voorkomen. Je maakt gebruik van de app ‘Riskreporter’, waarmee je toegang krijgt in het meldingenbeheer van Pharius.

De voordelen van de compliance tool van Pharius

Met de compliance tool van Pharius ben je altijd op de hoogte van de juiste wet- en regelgevingen in de chemische branche. Aantoonbaar compliant zijn, voorkomt boetes. Bovendien is voorkomen beter dan genezen. Onze klanten kozen voor Pharius omdat:

 • Je de wijzigingen op een presenteerblaadje ontvangt. Dat scheelt veel tijd;
 • Je de bedrijfseigen documenten kunt toevoegen;
 • Je de compliancestatus van jouw organisatie op diverse thema’s inzichtelijk heeft;
 • Je makkelijker samenwerkt aan de veiligheidscultuur met de rest van uw organisatie. Dat creëert bewustzijn;
 • Wij jouw prioriteiten kunnen bepalen aan de hand van rapportages.

De unieke mogelijkheden met Pharius

Pharius biedt een unieke combinatie: de tool en een eigen databank. Onze redactie verrijkt de databank met verschillende thema’s die voor de chemische branche van toepassing zijn, zoals Lucht, Bodem, Water en Energie. Onze redactie vult deze aan met toelichtingen, zoals de Kern van de Eis. In de compliance tool van Pharius is het ook mogelijk om bedrijfseigen documenten te plaatsen. Ook kun je gebruik maken van onze tool, zowel met als zonder adviserende partij.

 • Inzicht in kosten

  We kunnen de prijs per gebruiker of per locatie inzichtelijk maken

 • Wijzigingen niet meer bijhouden

  Het bijhouden van wetgeving is niet meer nodig dankzij één helder overzicht.

 • Prioriteiten stellen

  We kunnen jouw prioriteiten bepalen. Dit doen we aan de hand van een rapportage.

 • Tijd besparen

  Onze ingerichte omgeving zorgt voor veel tijdwinst

Wil je meer weten?

De eerste stap naar een effectief en efficiënt compliance proces in de chemische branche is gratis. Jij kunt namelijk een maand lang gratis gebruik maken van Pharius: een kleine investering in tijd met een groot effect naar de toekomst. Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je meer weten over de kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over Pharius.

Patrick de Jager

Patrick de Jager

Accountmanager Pharius
Jeroen Veeneman

Jeroen Veeneman

Accountmanager Pharius

Misschien ook interessant

Speerpunten 2023 Nederlandse arbeidsinspectie: focus op handhaving

Ieder jaar maakt de Nederlandse arbeidsinspectie haar speerpunten op het gebied van naleving van wettelijke verplichtingen bekend. Na de pandemie jaren, waarin het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nieuwe risico’s identificeerde, is dit jaar handhaving een belangrijk punt. Jeroen Veeneman, accountmanager bij Pharius, zocht uit welke speerpunten dit jaar voor u van belang kunnen zijn.