Vandaag is het zover: je kunt gebruik maken van de Auditmanager in Pharius. Een module waarmee je altijd klaar bent voor een audit. Thierry De Vos, de Business Unit Manager bij Lexerta vertelt je graag waarom deze module een gamechanger is op het gebied van auditmanagement en geeft antwoord op veel gestelde vragen.

Wat maakt de Pharius Auditmanager zo bijzonder?

‘’De Pharius Auditmanager is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het integreren van wettelijke vereisten binnen hun bedrijfsprocessen. Of het nu gaat om interne audits, audits voor de directie, bevoegde autoriteiten of externe auditors; onze Auditmanager biedt de flexibiliteit om de meest effectieve auditresultaten te bereiken. Dit helpt een organisatie te voldoen aan wet- en regelgeving’’.

‘’Maar het is ook essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en transparantie met belanghebbenden. Zowel intern als extern. Steeds meer partners verlangen dat je als bedrijf de zaken goed op orde hebt. Het is vaak een vereiste om (internationaal) samen te werken’’.

Heb je een praktijk voorbeeld?

‘’Natuurlijk. Stel je voor dat een bedrijf werkt aan ISO 9001, 14001 of 45001-certificering. Met de Auditmanager kun je dan het auditproces stroomlijnen en documenteren. Dat helpt bij het aantonen van naleving van deze normen. Nu al kan men gebruik maken van onze ISO 9001, 14001 en 45001 vragenlijsten. Dit zorgt voor een gestandaardiseerde aanpak en bespaart tijd bij het voorbereiden van audits. Organisaties kunnen ook hun eigen aangepaste vragenlijsten toevoegen, waardoor ze de flexibiliteit hebben om specifieke aandachtsgebieden aan te pakken’’.

Thierry

‘’Ik ben ervan overtuigd dat deze module organisaties helpt om auditprocessen te optimaliseren en compliance naar een hoger niveau te tillen’’.

Hoe werkt de module ‘Checkvragen’ en hoe verbeter je hiermee auditprocessen?

‘’In 2024 lanceren we daarbij de complete module ‘Checkvragen’. Daarmee heb je een nog breder scala aan standaardvragenlijsten in handen waarmee je jouw milieuregister controleert of een extra check doet op de thema’s Welzijn op het werk en veiligheid. Ook voegen we nog een rapportagefunctie toe. Daarmee heb je een volledig auditrapport in handen waarmee je binnen jouw organisatie met de resultaten aan de slag kunt’’.

‘’Dat samen is een krachtig hulpmiddel dat organisaties in staat stelt om hun auditmanagement naar een hoger niveau te tillen’’.

Welke voordelen biedt Auditmanager de QHSE professional?

‘’Ten eerste, de zekerheid van aantoonbare compliance en de mogelijkheid om audits naadloos te integreren in de PDCA-cyclus. Ten tweede, de altijd up-to-date checkvragen die een gestructureerde aanpak garanderen. Ten derde, de mogelijkheid om audits zelf te plannen en toe te wijzen, wat het proces automatiseert en organisaties voorbereid houdt op onverwachte audits. Daarnaast biedt onze tool in de toekomst overzichtelijke rapportages en dashboards voor een duidelijk inzicht in resultaten en voortgang’’.

Heb je nog geen Pharius abonnement?

De Auditmanager is exclusief voor Pharius klanten. Werk jij niet met Pharius maar wil je wel een online compliance tool? Neem vrijblijvend contact met ons op en probeer Pharius 30 dagen gratis.

Neem gerust eens contact op met Thierry

Thierry de Vos

Thierry de Vos

Business Unit Manager Lexerta België