Releasenotes 16 juni 2021

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Gebruikersrechten op register

Het is nu mogelijk om binnen Pharius verschillende ROLLEN en RECHTEN toe te kennen aan gebruikers binnen het account van de organisatie. Met deze aanpassing in de rollen- en rechtenstructuur, wordt samenwerken aan compliance nog makkelijker.

Met deze update zijn de gebruikersrechten bij registers beschikbaar gemaakt. In een vervolgstap worden ook de rechten bij borgingen en taken verder uitgebreid. Meer over rollen en rechten in Pharius

Gebruikersrechten op register

Belgische wet- en regelgeving in Pharius

De eerste basis van BELGISCHE WETGEVING is BESCHIKBAAR gemaakt in Pharius. Het is vanaf nu mogelijk om registers te maken in Pharius met Belgische wet- en regelgeving. Dit wordt alleen nog INTERN gebruikt. De ontwikkeling gaat hiermee volgens planning voor de migratie van Belgische klanten van Verifield naar Pharius.

Borgen via de punaise

Borgen via de punaise

We hebben het mogelijk gemaakt om aan registerregels een BORGING toe te voegen en te verwijderen VIA de PUNAISE. Als je een registerregel mag bewerken wordt het zo nog makkelijker om registerregels te borgen in Pharius.

Meertaligheid

Het is nu ook mogelijk PHARIUS te gebruiken IN HET FRANS. Iedereen kan zelf zijn taal wijzigen onder ‘mijn account’. In Pharius is het daarmee mogelijk voor Nederlandstalige en Franstalige collega’s met elkaar samen te werken om als organisatie aantoonbaar compliant te zijn.

Meertaligheid

Verbeteringen

Mijn Account

Ook het gedeelte ‘MIJN ACCOUNT’ heeft een UPDATE gekregen. Zo zorgen we dat Pharius visueel consistent blijft en dat we in de toekomst hier meer mogelijkheden aan kunnen toevoegen zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Ook is hier zichtbaar gemaakt wie in de organisatie de organisatiebeheerder(s) is/zijn.

Mijn account

Volledige registerregel informatie bij wijziging te beoordelen

Bij een wijziging te beoordelen stond altijd al bij welk register en welke wet de wijziging hoorde. Nu hebben we dit verder verbeterd door de VOLLEDIGE REGISTERREGEL van het register ZICHTBAAR te maken. Zo is er nog meer context bij het beoordelen van de wijziging.

Achternaam toegevoegd aan filter

Bij het FILTEREN OP taakverantwoordelijke/taakhouder kon alleen gefilterd worden op voornaam. Hier is nu de ACHTERNAAM aan toegevoegd, zodat altijd de juiste persoon geselecteerd kan worden.

Foutmelding bij activeren duidelijker

Bij het invullen van een WACHTWOORD was de foutmelding niet duidelijker genoeg. De FOUTMELDING wordt nu IN HET ROOD weergegeven, zodat direct duidelijk is dat er iets is fout gegaan.

Heeft u naar aanleiding van deze releasenote vragen, aarzelt dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.