Releasenotes 14 december 2021

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Borgingen worden Thema’s in Pharius

In Pharius hebben we de term BORGING overal vervangen door THEMA. Functioneel blijft alles gelijk, alleen met een andere naam. We hebben dit gedaan in verband met de introductie van de COMPLIANCESTATUS. De term ‘Borgingen’ dekt hierin niet meer de volledig de lading. Daarnaast is het nu ook voor de Belgische markt goed te vertalen in het Frans. In het HOOFDMENU is Borgingen vervangen door COMPLIANCE.

Compliancestatus

De eerste versie van de COMPLIANCESTATUS is gereed. Hiermee is het mogelijk om BINNEN THEMA’S aan te geven HOE COMPLIANT u bent aan WET- en REGELGEVING. Aan deze compliancestatus wordt nog flink doorontwikkeld en is op dit moment bij een beperkt aantal klanten aangezet, voornamelijk in België. NIEUWSGIERIG naar hoe deze compliancestatus werkt en wat dit KAN BETEKENEN voor uw organisatie? Neem contact op!

Rapportage in Meldingen

Trots zijn we ook op de introductie van RAPPORTAGE. Dit nieuwe DASHBOARD geeft een duidelijk en gebruiksvriendelijk OVERZICHT van RiskReporter meldingen in de organisatie. Deze release bevat de eerste RAPPORTAGEFUNCTIE. Komende maanden zullen we ook dit onderdeel verder UITBREIDEN, zodat het ook binnen andere onderdelen van Pharius inzetbaar is.

Verbeteringen

Onderhoudspagina heeft nu ook een ENGELSE en FRANSE vertaling

Bij WIJZIGINGEN TE BEOORDELEN in Nederland staan REGISTERREGELS waar deze wijziging op van toepassing is. Nu is daar ook het THEMA-ICOON van die regel bijgezet. Zo is snel te achterhalen op welk thema een wijziging IMPACT heeft.

WIJZIGINGEN TE BEOORDELEN in België hebben nu ook een FILTER waarmee de wijzigingen op DIVERSE MANIEREN zijn te filteren.

BELGISCHE WETGEVING kan meerdere (sub)onderwerpen bevatten, die zijn nu ook ALLEMAAL ZICHTBAAR gemaakt.

Diverse VERBETERINGEN in BELGISCHE REGISTERS die fouten voorkomen en het geheel ROBUUSTER maken.

Bugfixes

  • Als in de databank te grote FRAGMENTEN met elkaar VERGELEKEN werden, kwam er een FOUTMELDING in beeld. Dit proces is op de achtergrond AANGEPAST en wordt nu anders afgehandeld. Daardoor treedt de foutmelding niet meer op.
  • Op eigen KOLOM FILTEREN in een register België gaf geen resultaat, dit is hersteld
  • Hoofdstukken van de CODEX EN VLAREM (België) toonden niet het juiste (sub) onderwerp. Dit is hersteld.
  • Als een TAAK, die aan een THEMA zat, bewerkt/gekopieerd werd, verdween de KOPPELING met dat thema. Dit is hersteld.
  • Het is ook MOGELIJK om deze taak OPNIEUW te KOPPELEN aan het thema. Dit doet u bij het bewerken van de taak.

Indien u naar aanleiding van deze releasenote vragen heeft, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.