Op donderdag 11 november kwamen de partners van Pharius bijeen in Ede voor een partnermiddag. Deze middag werd georganiseerd in het datacenter van BIT waar de applicatie Pharius met al haar databases wordt gehost. Letterlijk tussen de servers en randapparatuur werd gesproken over de voortgang en toekomst van Pharius en ontwikkelingen in de markt.

Partners zijn van groot belang

Het partnernetwerk is een belangrijk onderdeel van Pharius om haar klanten nog beter te kunnen ondersteunen in compliancy. Partners kunnen klanten namelijk helpen bij de initiële inrichting van Pharius, bijhouden van wijzigingen en ondersteunen bij de interpretatie van verplichtingen. Daarnaast is het leuke aan een uitgebreid partnernetwerk dat er vanuit verschillende vakgebieden en invalshoeken met elkaar in gesprek gegaan wordt over compliance.

Ontwikkelingen 2019-2021

Na een heerlijke lunch trapte directeur Joost Baak de dag af. Hij vertelde onze partners over de groei die momenteel wordt doorgemaakt, het avontuur van Pharius in België en de wens om ook de komende periode nauw samen te werken met onze partners.

Bram Runhaar, onze product-owner greep het podium om trots te vertellen over de grote ontwikkelingen die Pharius het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Een kleine handgreep uit de ontwikkelingen die voor onze partners werden uitgelicht:

  • Het inrichten van rollen- en rechten binnen Pharius
  • De lancering van de app RiskReporter
  • De vernieuwde takenmodule
  • Toevoeging Compliance Status

Al deze ontwikkelingen zijn ingezet om onze klanten en die van onze partners in staat te stellen makkelijker te werken met Pharius en meer inzicht te krijgen over de compliance status van hun organisatie.

Wat zit er nog in het vat?

Uiteraard was deze partnermiddag het uitgelezen moment om te tonen wat er verder nog in het vat zit qua ontwikkelingen. Er werd gesproken over de meertaligheid van Pharius, de ontwikkeling van een migratietool voor de omgevingswet, het toevoegen van checkvragen en een auditmodule binnen Pharius. Iedere klant van Pharius kan straks door middel van checkvragen te beantwoorden beoordelen of ze compliant zijn aan een registerregel. Hartstikke handig in de interpretatie van wat de wetgever nu als verplichting bedoeld met ieder artikel.

Meer maatwerk

Gezien bovenstaande ontwikkelingen zal Pharius veel meer mogelijkheden bieden voor onze partners en klanten. Om deze flexibiliteit te kunnen bieden, presenteerde onze directeur Joost Baak een nieuw abonnements- en prijsmodel. Dit model stelt straks de klanten in staat een maatwerk oplossing samen te stellen binnen het pakket Pharius. Dit alles hangt samen met nieuwe features die Pharius de komende maanden gaat uitrollen.

Partners meer in beeld

De presentatie werd afgesloten door Patrick de Jager die in gesprek ging met onze partners over hoe Pharius nog beter kan helpen in ondersteuning naar de klanten van partners. Hierbij toonde hij de nieuwe opzet van de partnerpagina, zodat klanten van Pharius nog beter een partner kunnen kiezen die passend is bij hun behoefte. Link Partnerpagina?

Rondleiding

Aan het einde van de dag werden de partners getrakteerd op een kijkje achter de schermen in het datacentrum BIT. Met eigen ogen konden zij zien hoe de beveiliging van het datacenter is geregeld en hoe Pharius de gegevens van al haar klanten veilig houdt. Een indrukwekkende rondleiding liet zien wat er allemaal bij komt kijken om Pharius 24/7 in de lucht te houden.