Releasenotes februari 2024

Bij lexerta baseren wij onze ontwikkelingen in belangrijke mate op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Uitgebreide informatie bij wijzigingen te beoordelen België

Zodra een artikel in een bepaalde wetgeving wijzigt, wordt vanaf nu duidelijk aangegeven om welk artikel het gaat. Ook geven we extra informatie over deze wijziging. Dit zal helpen om snel en accuraat de wijziging te kunnen beoordelen op relevantie en daaropvolgend indien nodig de compliance status opnieuw te evalueren.

Volgende aanpassingen en toevoegingen zullen jou meteen naar de wijzigingen leiden:

 • Aanpassing van publicatiedatum wijziging
  De datum bij een wijziging te beoordelen is aangepast naar de effectieve publicatiedatum van het wijzigingsdocument waarin de wijziging beschreven wordt. Dit geldt alleen voor de data van toekomstige wijzigingsdocumenten. De documenten die tot nu toe zijn opgenomen tonen nog de datum van toevoeging in onze databank.
 • Link naar wijzigingsdocument
  Het wijzigingsdocument (publicatie in het Belgisch Staatsblad die de wijziging van een bepaalde wetgeving aankondigt) kan nu met één klik geopend worden:

  • via het icoontje voor elke regel in het overzicht van alle wijzigingen te beoordelen
  • op de detailpagina van een wijzing te beoordelen
  • onderaan op de detailpagina van een registerregel
 • Link naar gerelateerd nieuwsbericht (indien beschikbaar)
  Wordt er met betrekking tot een bepaalde wijziging een nieuwsbericht gepubliceerd, dan wordt dit meteen op de detailpagina van een wijziging te beoordelen weer gegeven
 • Link naar gewijzigde artikelen
  Voor wijzigingen van een bestaand artikel wordt er een rechtstreekse link naar de versievergelijker van het desbetreffende artikel toegevoegd. Voor nieuwe artikelen wordt er een link naar het toegevoegde artikel in de wettekst toegevoegd.

Bovenstaande ontwikkelingen zijn enkel zichtbaar bij nieuwe wijzigingen. Doorgestuurde wijzigingen voor deze release worden niet geüpdatet.

Informatie tab

Verbeteringen

Auditsjabloon archiveren

Het is nu mogelijk om een auditsjabloon, dat eerder werd gebruikt om een audit aan te maken, te archiveren. Een gearchiveerd auditsjabloon kan niet meer worden geselecteerd bij het aanmaken van een nieuwe audit. Zo kan de lijst met sjablonen up-to-date en overzichtelijk worden gehouden zonder dat oude sjablonen steeds in de weg staan.

Archiveren vanop detailpagina registerregel (BE)

De functie om een registerregel te archiveren werd eerder al toegevoegd in het overzicht van registerregels. Nu is het ook mogelijk deze actie uit te voerden vanop de detailpagina van een registerregel

Bugfixes

Registers – Compliance

 • Bij Belgische klanten hielden de navigatiepijltjes rechts bovenaan de detailpagina van een registerregel geen rekening met gearchiveerde registerregels. Dit is opgelost.
 • Als bij het koppelen van een registerregel aan een thema op de punaise werd geklikt verscheen er een foutmelding, dit is verholpen.

Taakmanager

 • Als een terugkerende taak een eigenaar had die werd verwijderd (inactief), en vervolgens de taak werd afgerond, dan werd er een foutmelding getoond en de volgende taak werd niet aangemaakt. Dit is opgelost.

Indien u naar aanleiding van deze releasenote vragen heeft, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.