Microsoft Azure AD

Vanaf 1 mei 2022 is het voor organisaties mogelijk om gebruikers via hun microsoft account te laten inloggen. Snel en eenvoudig toegang tot Pharius zonder invoer van een gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat is Azure AD?

Azure Active Directory (Azure AD) is een identiteits- en toegangsbeheerservice in de cloud. Deze service helpt gebruikers toegang te krijgen tot externe resources, zoals Microsoft 365 en duizenden andere SaaS-toepassingen, waaronder nu dus ook Pharius. Azure AD biedt één enkele plaats voor het beheer van jouw identiteits- en beveiligingsgegevens.

Waarom maakt Pharius hiervan gebruik?

Pharius is een applicatie waarvoor de gebruiker over een specifieke gebruikersnaam en wachtwoord moet beschikken. De security omtrent ingestelde wachtwoorden kan nu bijvoorbeeld centraal beheerd worden en biedt bedrijven meer veiligheid omtrent het gebruik van alle applicaties. Daarnaast is het voor de gebruiker eenvoudiger werken! Met slechts een gebruiksnaam en wachtwoord voor al zijn applicaties.

Hoe maak ik hiervan gebruik?

Genieten van de voordelen van Azure AD maakt dat er aan de zijde van Pharius en aan de zijde van het bedrijfseigen IT-systeem een aantal instellingen moeten worden gedaan. Deze functionaliteit is dan ook niet per gebruiker, maar voor de organisatie als totaal te beheren. Om die reden is altijd de IT-afdeling van de klant betrokken. Graag helpen wij uw organisatie deze koppeling tot stand te brengen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie hierover.