Releasenotes maart 2022

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Inloggen met je Windows account

Deze release maakt het mogelijk om je PHARIUS ACCOUNT te koppelen met AZURE AD. Daardoor kun je met jouw bestaande MICROSOFT ACCOUNT inloggen in Pharius en direct vanuit je Microsoft omgeving doorklikken naar Pharius. Handig en veilig. Voor MEER INFORMATIE over de mogelijkheden en beschikbaarheid, neem contact op met uw ACCOUNTMANAGER of ADVISEUR.

Uitroepteken bij de beoordeling van een compliancestatus

Binnen de COMPLIANCE MODULE kun je vanaf nu in elk thema zien of na een beoordeling van de compliancestatus er een WETSWIJZIGING is geweest. Wijzigt het artikel na de beoordeling, dan VERSCHIJNT er een UITROEPTEKEN bij de compliancestatus. Handig om snel te kunnen zien welke wetgeving opnieuw beoordeeld moet worden.

Sneller door taken heen klikken

Waar je eerder vanuit een MELDING, TAAK of WIJZIGING terug moest naar het overzichtsscherm om naar een nieuwe melding, taak of wijziging te gaan kun je hier vanaf nu versneld doorheen klikken met VORIGE/VOLGENDE. Dat gaat een stuk SNELLER.

Nieuwe ‘Widgets’ toegevoegd op het dashboard

Voor TAKEN en MELDINGEN zijn nu eigen TEGELS te zien waar je direct de openstaande meldingen/taken kunt zien.
De COMPLIANCE WIDGET hebben we er voor nu even uit gehaald. Deze komt binnenkort uiteraard weer terug, maar dan in een verbeterde vorm!

Verbeteringen

 • Het vinkje bij de terugkerende taak is verdwenen. Om bij een TERUGKERENDE TAAK de volgende taak aan te laten maken, moest er bij het aanmaken van de taak een VINKJE gezet worden. We kregen terug dat dit in de praktijk nog wel eens werd VERGETEN, waardoor een herhalende taak niet automatisch werd klaargezet.
  Nu wordt bij het afronden van de taak ALTIJD een NIEUWE TAAK aangemaakt, tenzij de einddatum van de herhaaltermijn is bereikt. Deze einddatum is overigens altijd aan te passen bij het bewerken van de taak.
 • Organisatiebeheerders kunnen nu ook zelf LEGE THEMA’s verwijderen.
 • We hebben het MAKKELIJKER gemaakt om in één keer al je EIGEN TAKEN of MELDINGEN te zien. Met één klik wordt het OVERZICHT GEFLITERD naar de selectie waar jij mee aan de slag moet.
 • Als er meerdere (SUB)ONDERWERPEN aan BELGISCHE WETGEVING hangt, dan werd dit op de detailpagina onoverzichtelijk getoond. Dit hebben we verbeterd.
 • Bij het VULLEN van het THEMA kan je nu alle registerregels in een keer (de)selecteren.
 • We hebben de KERN VAN DE EIS nu ook ZICHTBAAR gemaakt in de Nederlandse databank.
 • Als bij een registerregel geen NOOT VAN DE REDACTIE beschikbaar is, dan tonen we deze ook niet meer.
 • Een ORGANISATIEBEHEERDER kan, naast het aanmaken van een nieuw register, vanaf nu ook zelf een REGISTER DUPLICEREN.
 • We hebben een WIJZIGINGSDATUM TOEGEVOEGD bij de wijzigingen te beoordelen in België. Dezelfde wet kan in korte tijd meerdere keren wijzigen, waardoor wij meerdere wijzigingen ter beoordeling aanbieden. Er zat echter nog geen zichtbaar verschil tussen deze wijzigingen. Met de wijzigingsdatum wordt het duidelijk dat er VERSCHILLENDE WIJZIGINGSMOMENTEN zijn geweest in de wet.

Bugfixes

 • Voor de BELGISCHE WETGEVING werd de voor de Codex en de Vlarem NIET de juiste update datum geregistreerd, daardoor werden er TEVEEL wijzigingen te beoordelen aangemaakt. Dit is AANGEPAST zodat er alleen een wijziging te beoordelen wordt aangemaakt van het hoofdstuk dat binnen de CODEX of VLAREM is gewijzigd.
 • Als de beoordeling voor een COMPLIANCESTATUS op dezelfde dag werd gedaan als dat de wijziging te beoordelen was aangemaakt, verdween het uitroepteken niet. Dit is gecorrigeerd.
 • In België gaven we ONTERECHT enkele NIEUWE WETGEVING door bij wijzigingen te beoordelen die buiten het domein viel waarvoor een abonnement is afgesloten. Deze wetgeving kon daarom ook NIET worden OPGENOMEN in het register. We zorgen er nu voor dat deze wetgeving ook niet meer als nieuw wordt aangeboden.

Indien u naar aanleiding van deze releasenote vragen heeft, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.