Eenvoud in het aantoonbaar compliantce zijn voor op het gebied van HSE en Voedselveiligheid.

Organisaties die hun diensten niet kunnen uitvoeren omdat er simpelweg geen personeel is. Een verontrustende trend voor veel organisaties. Voor de Coronaperiode was dit natuurlijk al een hot topic, maar het lijkt meer en meer de kop op te steken. Vliegtuigen die niet vertrekken, treinen die niet rijden, pakketten die vier weken onderweg zijn etc. Ook met betrekking tot QHSE professionals is dit geen onbekend verschijnsel. En juist die functie is essentieel voor de continuïteit van een organisatie.

QHSE thema’s hebben steeds meer invloed op de toekomstbestendigheid van een bedrijf. Er veranderen wekelijks wetten en regels en voor een organisatie is het belangrijk om hierop adequaat te anticiperen. De QHSE manager heeft hierin een coördinerende en uitvoerende rol. Dit betekent een grote afhankelijkheid van één of enkele personen bij het voldoen aan alle wettelijke verplichtingen.

Met Pharius is het mogelijk deze afhankelijkheid aanzienlijk te verminderen. Met de taken- en compliance-manager krijgt de QHSE manager een meer adviserende en coördinerende rol. Hiermee worden procedures en processen vastgelegd en komt de uitvoerende verantwoordelijkheid verderop in de organisatie terecht.

Doordat verantwoordelijkheden verschuiven, worden collega’s deelgenoot en ontstaat er meer begrip voor de QHSE thema’s binnen de organisatie. Minstens net zo belangrijk is dat bestaande werkprocessen kunnen doorgaan op het moment dat een QHSE manager onverwachts vertrekt.

Wanneer Pharius goed is ingericht is het direct inzichtelijk hoe de organisatie ervoor staat op gebied van QHSE compliance. Een nieuwe QHSE manager kan hierdoor direct aan de slag en verder gaan waar de voorganger is gebleven. Dit zorgt ervoor dat kennis niet verloren gaat en is de continuïteit van de werkprocessen gewaarborgd.

Probeer Pharius gratis

Wilt u zelf ervaren hoe Pharius kan bijdragen aan de continuïteit van uw organisatie?
Vraag een gratis proefaccount aan.

Of plan een gesprek in met Thierry

Thierry de Vos

Thierry de Vos

Business Unit Manager Lexerta België