Precies op het moment dat wij in Nederland 25 jaar geleden begonnen als specialist op het gebied van online tools voor compliance-management slaan wij onze vleugels uit naar België. Een mooie eerste groeistap op weg naar verdere sprongen in Europa.

In december 2020 is met Wolters Kluwer België overeenstemming bereikt over een samenwerking ten aanzien van overdracht van de gehele klantportefeuille Verifield, inclusief de app RiskReporter, naar Pharius. Verifield is in België al jaren marktleider op het gebied van software voor compliance. Met hun eigen onderliggende databank senTRAL, ondersteunen zij klanten op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, veiligheid, voedselveiligheid en privacywetgeving. Het akkoord met Wolters Kluwer betekent dat de bestaande klantportefeuille uiterlijk per 30-06-2022 naar Pharius is gemigreerd.

Ten behoeve van deze activiteit is een nieuwe entiteit opgericht onder de naam Lexerta België B.V. Vanuit deze entiteit wordt Pharius op de Belgische markt geïntroduceerd. Een deel van het bestaande personeel van Wolters Kluwer dat actief was met het product Verifield heeft vanaf 1 april 2021 een nieuw onderkomen binnen Lexerta België gekregen. In de aankomende maanden wordt dit team nog verder uitgebreid. Zodoende houden we bestaande klantencontact en specifieke kennis van de Belgische markt aan boord. Meer informatie over Lexerta vindt u op www.lexerta.be

Meerwaarde

Ten opzichte van Verifield biedt Pharius voor de gebruiker een aantal directe voordelen. Zo kan in Pharius het register van relevante wet- en regelgeving veel beter op maat gemaakt worden en biedt het register in Pharius voor Verifield klanten enkele nieuwe functies. Het register in Pharius biedt de mogelijkheid om kolommen/velden toe te voegen waarin bijvoorbeeld afdelingsnamen, processen/installaties en/of verantwoordelijken worden toegevoegd. Zodoende kan vanuit het gehele register eenvoudig(er) worden bepaald welke verplichtingen van toepassing zijn op een specifieke afdeling, proces en/of verantwoordelijke. Daarnaast biedt Pharius in het register de zogeheten “Kern van de Eis”. Deze functie maakt dat de gebruiker van elke opgenomen wet- en regelgeving direct een kernachtige samenvatting krijgt van wat dit voor hem betekent. Zodoende hoeft de gebruiker niet de juridische tekst te raadplegen om te begrijpen wat er van hem wordt gevraagd.

Pharius biedt daarnaast ook uitgebreide functionaliteit om aantoonbaar te maken hoe de organisatie borgingen heeft gedaan om aan de verplichtingen te voldoen. In de specifieke borgingen en taken per thema kan middels een toelichting en het toevoegen van documenten als bewijslast eenvoudig aangetoond worden dat de organisatie compliant is.

RiskReporter

Pharius wordt daarnaast ook gekoppeld aan de app RiskReporter, die al door veel Belgische organisaties wordt gebruikt. Naar verwachting wordt deze koppeling gereleased in de zomer van 2021. Meldingen die vanuit de app RiskReporter worden gedaan verschijnen dan vanzelf in Pharius, waaraan een taak gekoppeld kan worden om te zorgen dat de meldiing adequaat en tijdig wordt opgepakt. Een fantastische toevoeging om compliance-management van werkvloer tot directietafel invulling te geven. En dat past geheel in de doelstellingen van Pharius.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn en/of schrijf u in op de nieuwsbrief Pharius.