Sanha Fittings migreert mee naar Pharius

Nadat Wolters Kluwer België eind 2020 besloot haar product Verifield in de Belgische markt te stoppen, zijn Lexerta België en Wolters Kluwer begin 2021 een samenwerking gestart om Pharius als alternatief voor Verifield aan klanten aan te bieden. Pharius maakt gebruik van de juridische data in senTRAL, de juridische databank van Wolters Kluwer in België. Na een aantal technische en functionele aanpassingen in Pharius kon in oktober 2021 daadwerkelijk gestart worden met de migratie van klanten.

Een aantal maanden na de migratie van SANHA fittings Ternat, zochten we hen op om hun ervaringen te horen over het besluit tot overstap, de implementatie en het gebruik van Pharius. 

SANHA fittings Ternat

SANHA is een traditionele familieonderneming uit Duitsland dat reeds 50 jaar bestaat.  Het is één van de toonaangevende Europese fabrikanten van leidingsystemen voor verwarming, sanitair, koeling en industriële installaties, met een assortiment van meer dan 10.000 artikelen. Sinds het begin deze eeuw is SANHA fittings ook met een productielocatie gevestigd in Ternat bij Brussel. 

Belangrijk in de ondernemersgeest van SANHA is dat ze verantwoord, duurzaam en eerlijk ondernemen. Duurzaamheid betekent verantwoordelijkheid ten opzichte van medewerkers, klanten en het milieu. Deze waarden legt SANHA zich al vele jaren op en zetten zich consequent om bij het nemen van zakelijke beslissingen.  Deze zakelijke beslissingen bezorgde hen het ISO 50 001 (energiemanagement) en ISO 9 001 (kwaliteitsmanagement) certificaat.

“De grootste winst tegenover Verifield is dat er bij elke wet een link kan worden geplaatst naar de bewijslast in SharePoint.”

De energie uitdagingen van SANHA

Het gebouw van SANHA fittings in Ternat werd rond de jaren 70 gebouwd en heeft een site van 10.000 m2. Met hun 3,6 GW jaarlijks energieverbruik, vallen zij onder de “grootverbruikers”. Hierdoor streven ze naar energie verbeteringen waar mogelijk: 55% van hun verbruik wordt gedekt door zonnepanelen, de quick-wins werden uitgevoerd en men blijft verbeteringen opzoeken.

SANHA verwacht dat de wetgeving strengere normen zal opleggen aan de industrie, om hun klimaatdoelstellingen te behalen.

Dankzij Pharius is Geoffrey onmiddellijk op de hoogte van deze wijzigingen. Elke wijziging wordt duidelijk gecommuniceerd, je kan makkelijk zien wat er juist gewijzigd is en de impact bepalen voor jouw organisatie en wat dit betekent voor de legal compliance van elke wet.

Werken met Pharius

In de tijd van Verifield was Geoffrey al heel tevreden over de mensen en de functionaliteiten van Verifield. Toen Pharius door Lexerta werd geïntroduceerd als waardige opvolger en hij in deze organisatie dezelfde mensen terug vond, was er geen twijfel om over te stappen naar Pharius.

“Ik vind het effectief wel gemakkelijker dan Verifield. Je wil natuurlijk geen hele dag met wetgeving bezig zijn.”

Belangrijk was wel dat de migratie soepel zou verlopen. De migratie vond namelijk plaats een aantal maanden voor de ISO 50.001 audit.  Voor Geoffrey dus een heikel punt dat alle data door Andy zowel correct als overzichtelijk werd overgezet naar Pharius. De wetgeving werd onderverdeeld in de thema’s energie, milieu en veiligheid,  zodat alle verplichtingen op een eenvoudige manier terug te vinden was in Pharius.  Aansluitend is er een aanvullende training gegeven, waarbij alle mogelijkheden en functionaliteiten goed duidelijk werden overgedragen en Pharius direct optimaal inzetbaar was. Het bewijzen van de compliance verliep dus vlot bij de audit.

Geoffrey Van Mulders

Geoffrey Van Mulders

Geoffrey Van Mulders is sinds 2014 werkzaam als technisch verantwoordelijke bij SANHA. Hij behaalde een master als industrieel ingenieur elektromechanica. Naast zijn job als technisch verantwoordelijke, is Geoffrey ook de Energie-specialist binnen SANHA. Als technisch verantwoordelijke bevindt hij zich aan de bron en heeft hij de mogelijkheid om het uiteindelijke energieverbruik in de gebruiksfase te verminderen. Het plezantste aan zijn job, vindt hij dan ook de verscheidenheid.

Meer informatie

Benieuwd wat Pharius kan betekenen bij uw audit of ISO certificering? Neem dan contact op met Thierry. Hij staat u graag te woord.

Thierry de Vos

Thierry de Vos

Business Unit Manager Lexerta België