1. Maak een foto
Maak een foto van de onveilige situatie op de werkvloer, op locatie of op kantoor.
Veilig werken begint met het inzichtelijk hebben van de risico’s in de organisatie. Pas als u dit gedaan hebt, kunt u deze risico’s elimineren en kunt u werken aan een veiligere werkomgeving. Met RiskReporter krijgt u alle risico’s van de organisatie goed in beeld.
Pharius RiskReporter is zowel in de Google Play Store als de Apple App Store te downloaden. De app maakt het mogelijk om medewerkers op laagdrempelige wijze te betrekken bij het in kaart brengen van veiligheidsrisico’s in de organisatie. Van werkvloer tot aan directie en van bedrijfslocatie tot ver in het veld. Binnen enkele minuten ligt de melding, inclusief foto, risico-omschrijving en risiconiveau bij de juiste persoon. RiskReporter zorgt ervoor dat de melder keurig op de hoogte gehouden wordt van de afwikkeling. Alles om de betrokkenheid van de medewerkers te vergroten.
Probeer gratis, download nu!
Jeroen: « Na het downloaden van de gratis app kunt u gelijk aan de slag met het melden van veiligheidsrisico’s binnen de organisatie of op locatie. Alle meldingen vanuit de gratis versie komen binnen op een door uw ingestelde e-mailadres. Deze app stelt u in staat 20 gratis risicomeldingen te doen. Op deze manier kunt u eenvoudig en vrijblijvend kennismaken met RiskReporter. »
Patrick: « We zien dat bedrijven die de overstap naar de betaalde versie maken, enorm blij zijn met de extra mogelijkheden. Naast het feit dat het aantal meldingen onbeperkt is, kunt u ook een bedrijfsprofiel in de app aanmaken. Richt u dit vooraf goed in, dan komt elke melding bij de juiste persoon terecht. Ook is het mogelijk om zelf risicocategorieën te bepalen waar u een melding onder kan laten vallen. Hierdoor komen alle meldingen in Pharius binnen met bijbehorende relevante informatie. »
Maak een foto van de onveilige situatie op de werkvloer, op locatie of op kantoor.
Bevestig of kies de exacte locatie, omschrijf de situatie en categoriseer het risico.
Geef eenvoudig aan hoe hoog het risiconiveau is en wat u er zelf al aan hebt kunnen doen.
Controleer uw rapport en verzend. U wordt op de hoogte gehouden van de afwikkeling.
Bij het gebruik van RiskReporter is het mogelijk om elke melding te voorzien van terugkoppeling voor de melder. Tevens is het mogelijk om taken aan te maken op basis van een melding. RiskReporter biedt de mogelijkheid om op basis van relevante informatie vanuit risicomanagement aan de slag te gaan!
Jeroen: « Het is mooi om te zien dat de app makkelijk en laagdrempelig is in gebruik. Iedereen met een mobiele telefoon kan een melding maken van een (potentieel) onveilige situatie. Is een mobile device niet mogelijk of toegestaan op de werkvloer kan er ook gekozen worden om vanuit een centraal punt een melding te laten doen. We zien dat klanten bijvoorbeeld een zuil inrichten met een iPad of mobiele telefoon. Elk bedrijf dat start met een toolbox meeting waarbij we, in samenspraak met de klant, de organisatiestructuur en de risicocategorieën inrichten. Ook geven we in deze toolbox meeting een implementatie en gebruikerscursus. Zo helpen we onze klanten om draagkracht te creëren op de werkvloer om risicovolle situaties te gaan melden. »
Patrick: « Wanneer RiskReporter eenmaal in gebruik genomen is kan door middel van online rapportages een helder inzicht verkregen worden. Binnen Pharius heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om te filteren op risicocategorie, locatie of tijdsperiode. Op deze manier genereert u op ieder gewenst moment een volledig overzicht van alle meldingen en (openstaande) taken. »
Jeroen: « De eerste reacties op de app zijn overweldigend. Zo krijgen we vaak te horen dat RiskReporter eindelijk het HSE-beleid naar de werkvloer brengt en dat dit zorgt voor betrokkenheid, begrip en aansluiting met het beleid wat de afdeling HSE doorvoert. Op deze manier werkt u met z’n allen aan een veiligere werkomgeving. RiskReporter kan als zelfstandig product worden gebruikt, maar in combinatie met Pharius is er helemaal sprake van een integrale oplossing. De klant heeft zijn gehele compliancy en risicomanagement in 1 systeem. Voor een QHSE afdeling brengt dit simpelweg een centrale aansturing op zijn QHSE beleid. »