Releasenotes mei 2022

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Wetgeving en Kern van de Eis bij wijzigingen te beoordelen (NL)

Bij wijzigingen te beoordelen toont Pharius altijd het wijzigingsdocument, aangevuld met de eventuele samenvatting en advies die door onze partners geschreven wordt voor hun klanten. Om nog beter en sneller de impact van de wijziging te kunnen beoordelen, vullen we het wijzigingsdocument aan met een link naar de wet die gewijzigd wordt door het wijzigingsdocument én de kern van de eis van deze wet.

Toevoegen van nieuwe wetgeving vanuit de wijziging te beoordelen (BE)

Als er nieuwe wetgeving wordt aangeboden via wijzigingen te beoordelen, kan dit nu direct worden toegevoegd aan het register. In eerste instantie werkt dit voor Belgische wetgeving, binnenkort verwachten we dit ook mogelijk te maken bij Nederlandse wetgeving.

Verbeteringen

Het meldingendashboard heeft een update gekregen

Kortgeleden hebben we de eerste volledige dashboard gereleaset in Pharius. Dit dashboard ging over (RiskReporter) meldingen. De feedback die we hierop hebben gekregen is verwerkt in een nieuwe versie van dit dashboard. Dit betreft enkele visuele optimalisaties en de mogelijkheid om van onderdelen van het dashboard een export uit te draaien voor Excel of als pdf of png.

Taken verwijderen door organisatiebeheerder

Het is vanaf nu ook mogelijk om taken te laten verwijderen door de organisatiebeheerder.

Publicatietype kamerstuk beschikbaar in Pharius (NL)

Als één van de laatste onderdelen is nu ook het kamerstuk beschikbaar gemaakt in Pharius. Daarmee is Pharius compleet en op korte termijn de connectie tussen de oude Lexerta databank en Pharius in z’n geheel te stoppen.

Meerdere meldinghouders bij een melding

Er kunnen meerdere meldinghouders aan een melding worden gekoppeld. Dit kan handig zijn als bijvoorbeeld een organisatie 24 uurs diensten draaien. Risico meldingen kunnen dan direct aan meerdere meldinghouders toegewezen wordt, zodat er altijd een verantwoordelijke is die er mee aan de slag kan!

Verbeteringen aan het kalendertje

Op alle plekken in Pharius waar een datum ingevuld kan worden, wordt een kalendertje aangeboden. Ook is hier een visuele optimalisatie in doorgevoerd. De juiste datum selecteren is nog nooit zo makkelijk en leuk geweest.

Filter op datums bij wijziging te beoordelen is gesplitst (NL)

Het was bij wijzigingen te beoordelen in Nederland al mogelijk om te filteren op datum. Dit betrof een combinatie van zowel de inwerkingtredingsdatum als de publicatiedatum. Dit zorgde soms voor wat verwarring. We hebben dit opgesplitst, waardoor zowel te filteren is op publicatiedatum als op de inwerkingtredingsdatum.

Frequentie in de export van taken verduidelijkt

Bij de export van terugkerende taken stond namelijk dat het wekelijkse of maandelijkse taken betrof. Terwijl het bijvoorbeeld ook een taak kon zijn die een keer per 4 weken terugkerend was.

Diverse kleine visuele punten verbeterd

Door heel Pharius hebben we diverse visuele verbeteringen doorgevoerd.

Bugfixes

  • Sommige afbeeldingen bij meldingen werden niet correct getoond, dat is hersteld.
  • Het sluiten van de bewerkmodus van een taak lukte niet altijd, dit is gefixed.
  • Het filter op compliancestatus bleef aan staan als je naar een ander thema ging, dit is aangepast.
  • Bij het bewerken van een (RiskReporter) melding in Pharius werd soms onterecht automatisch een meldinghouder toegewezen.
  • In België kon niet iedereen een wijziging beoordelen bij een register, ook al hadden ze daar wel het recht toe. Dat is hersteld.
  • Een taak aan een wijziging te beoordelen was soms niet zichtbaar, dit is hersteld

Indien u naar aanleiding van deze releasenote vragen heeft, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.