Releasenotes 28 oktober 2021

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Taken koppelen aan wijzigingen te beoordelen

Het is vanaf nu mogelijk om TAKEN te KOPPELEN aan een WIJZIGING TE BEOORDELEN. We zijn blij dat deze veelgevraagde functionaliteit nu beschikbaar komt voor onze klanten. Zo wordt het nog makkelijker om je COLLEGA’S te BETREKKEN bij het beoordelen van een WIJZIGING of actie te ondernemen op wijzigende wetgeving.

Taken koppelen aan een registerregel

Klanten met een Pharius Compliance abonnement kunnen vanaf nu TAKEN aan REGISTERREGELS koppelen. Een nieuwe feature die ervoor zorgt dat ACTIES in de organisatie zowel vanuit de borging als vanuit een registerregel kan worden UITGEZET.

Verbeteringen

Alle wijzigingen op registerniveau afgerond, dan is de wijziging op bedrijfsniveau ook afgerond

WIJZIGINGEN worden regelmatig BEOORDEELD per register. Immers het kan verschillen per register welke IMPACT de wijziging heeft of WIE deze beoordeling moet of mag doen. Daardoor gebeurt het regelmatig dat een organisatie wel wijzigingen heeft beoordeeld, maar dat een wijziging op bedrijfsniveau open blijft staan. Ook vanuit het dashboard ontstaat zo de indruk dat de nodige acties niet zijn gedaan, terwijl deze al zijn afgerond. Daarom is het vanaf nu mogelijk om een wijziging die is afgerond bij alle registers, automatisch de wijziging op bedrijfsniveau af te laten ronden. Als u dit ook wilt voor uw organisatie. Neem contact met ons op!

Diverse verbeteringen (RiskReporter) Meldingen in Pharius

  • Met de komst van RISKREPORTER zijn er nieuwe klantorganisaties die kiezen voor alleen het Pharius RiskReporter abonnement. Om dit te kunnen aanbieden is het mogelijk gemaakt om Pharius te gebruiken voor alleen RiskReporter meldingen en de daaraan gekoppelde taken.
  • Als een MELDING uit RiskReporter toegekend wordt aan een MELDINGHOUDER krijgt diegene direct een email ter NOTIFICATIE.
  • De KOPPELING tussen een MELDING en een TAAK wordt ook weergegeven bij de taak.
  • BOVENLIGGENDE LOCATIES worden nu ook getoond in Pharius bij een melding.
  • PRIORITEIT’ is veranderd in ‘RISICONIVEAU’ bij meldingen.

Extra informatie bij registerbeheer

Bij het REGISTERBEHEER zijn er instellingen te wijzigen bij ‘VELDEN’ en ‘OVERZICHT’. Omdat dit nog wel eens door elkaar werd gehaald in het gebruik is hier een korte TOELICHTING bij geschreven. Zo is direct duidelijk welke beheermogelijkheden er zijn.

Fragmenten van CODEX hebben nieuwsberichten

Van de meeste BELGISCHE WETGEVING is alleen het volledige document toe te voegen aan een register, maar van de CODEX zijn hier wel losse fragmenten in het register op te nemen. Hier stonden eerder nog geen NIEUWSBERICHTEN bij. Vanaf nu tonen we de nieuwsberichten van de CODEX bij elk fragment.

Bugfixes

  • Als er geprobeerd werd om EXPORT te maken na het FILTEREN in een Belgisch register, ging het fout. Dit is HERSTELD.
  • CIJFERS in het Belgische dashboard tonen de CORRECT informatie
  • Er stonden Nederlandse NIEUWSBERICHTEN tussen Franse nieuwsberichten. Dit is HERSTELD.

Indien u naar aanleiding van deze releasenote vragen heeft, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.