Releasenotes 15 september 2021

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Wijzigingen te beoordelen voor België

Wijzigingen te beoordelen is nu ook voor de Belgische klanten beschikbaar. Zodra er in senTRAL, de databank van Wolters Kluwer, een wet gewijzigd wordt, maakt Pharius hier automatisch een wijziging te beoordelen van. Deze wijziging is natuurlijk alleen zichtbaar als de wet in het register is opgenomen. Ook worden de laatste relevante nieuwsberichten van deze wet getoond bij de wijziging te beoordelen. De beoordeling is te doen zoals je gewend bent in Pharius. Met een impact analyse en implementatie verslag.

Altijd en overal een actueel overzicht van de wijzigingen in uw register

Integratie app RiskReporter met Pharius

Meldingen die worden gedaan met de app RiskReporter worden nu automatisch doorgestuurd naar Pharius. In Pharius komen deze meldingen overzichtelijk binnen in een afzonderlijke menu. De verantwoordelijk functionaris kan de meldingen in behandeling nemen door er een taak aan te koppelen. Binnen Pharius wordt de voortgang van uitvoering van deze taak uiteraard gevolgd, zodat aantoonbaar gemaakt wordt dat er actie is genomen op een gedane melding. Nieuw is dat de opvolging van de melding ook teruggekoppeld wordt aan de indiener ervan in de app.

Op korte termijn breiden wij Pharius uit met het onderdeel Reporting & Dashboarding, zodat alle meldingen en gekoppelde taken vanuit RiskReporter inzichtelijk zijn in trends en perioderapporten.

Verbeteringen

Tegel databank uit het dashboard

Pharius helpt u aantoonbaar compliant te zijn. Dit begint met een goed en overzichtelijk register van relevante wettelijke vereisten. Daarin speelt de databank veel meer een achtergrond rol. Er is daarom gekozen om het blok databank uit het dashboard te halen. Uiteraard blijft wet- en regelgeving inzichtelijk, maar dan via databank in het menu.

Nieuwsberichten in het Frans

Pharius nieuwsberichten in het Frans

Voor Franstalige klanten van Pharius zijn de nieuwsberichten in het dashboard beschikbaar in het Frans.

Kern van de Eis voor Belgische wetgeving

De Kern van de Eis is een zeer gewaardeerde feature binnen Pharius voor Nederlandse klanten. De functionaliteit Kern van de Eis is daarom vanaf nu ook voor Belgische klanten beschikbaar. Komende periode wordt deze Kern van de Eis geleidelijk verder aangevuld, in zowel het Nederlands als in het Frans.

Kern van de Eis voor Belgische wetgeving

Achternaam toegevoegd aan filter

Bij het FILTEREN OP taakverantwoordelijke/taakhouder kon alleen gefilterd worden op voornaam. Hier is nu de ACHTERNAAM aan toegevoegd, zodat altijd de juiste persoon geselecteerd kan worden.

Gebruiker in rechtenbeheer kan ook wijzigingen beoordelen op bedrijfsniveau

Recent is in Pharius het rollen- en rechtenbeheer geïntroduceerd. Daaruit kwam de behoefte naar voren om ook gebruikers de mogelijkheid te geven om wijzigingen op bedrijfsniveau af te handelen. Met deze release is mogelijk gemaakt dat de organisatiebeheerder, met het aanzetten van een vinkje, de gebruiker dit recht geeft.

Beheer normen verbeterd

Het laatste jaar zijn er meer mogelijkheden gekomen om normen te beheren binnen Pharius. Met deze update zal onze redactie beter in staat zijn om relevante normen te actualiseren en toe te voegen aan de databank.

Register voor Belgische klanten verbeterd

Registers zijn verder geoptimaliseerd voor Belgische klanten. Zo zijn er diverse filters toegevoegd, zijn nieuwsberichten bij de registerregel geplaatst en worden alle relevante data bij de wet getoond.

Bijlage en toelichting zichtbaar gemaakt bij Europese wetswijzigingen

Bij Europese wetgeving vinden inhoudelijke wijzigingen ook plaats in de bijlage. Daarom is bij de wijziging te beoordelen nu ook de bijlage en toelichting zichtbaar gemaakt.

Bugfixes

Meerdere bugfixes zijn verholpen

  • De redactie voegt regelmatig linkjes toe aan de Kern van de Eis. Deze zijn in Pharius weer zichtbaar en werkend gemaakt.
  • In een specifieke situatie kwam de datum niet correct mee in de mail nadat een taak werd gewijzigd. Dit is hersteld.
  • Als bij een taak geprobeerd werd om een maand te selecteren, werd dit niet altijd netjes getoond. Dit is hersteld.
  • De versievergelijker in de databank van Pharius toonde soms, onterecht, een versie uit de toekomst. Dit zorgde ervoor dat de versievergelijker niet goed werkte. Dit is hersteld.

De versievergelijker

Heeft u naar aanleiding van deze releasenote vragen, aarzelt dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.